Training begeleider Digidingen-desk

Ben jij informatiemedewerker in een bibliotheek, en werk je in het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)? Misschien heb je er dan behoefte aan meer te weten over jongeren en over hoe je hen kan helpen bij hun vragen rondom de digitale overheid. Meld je dan aan voor de training ‘Begeleider Digidingen-desk’. Hierin maak je kennis met jongeren en de digitale overheid, leer je de doelgroep kennen, maak je kennis met de website Digidingen-desk en verken je hoe je zinvolle samenwerkingen rondom jongeren en de digitale overheid kan aangaan binnen jouw gemeente.

Voor wie?

Je hebt als bibliotheekmedewerker het IDO in je pakket. Je wilt graag met de doelgroep jongeren aan de slag.

Programma

De training bestaat uit een interactief en praktijkgericht programma. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • informatie over jongeren en de digitale overheid: informatie over waar jongeren in het contact met digitale diensten van overheidsorganisaties tegenaan lopen.
 • oefenen met casussen gericht op gespreksvoering jongeren.
 • hoe je op een goede manier jongeren kan ondersteunen bij vragen rondom digitale diensten van de overheid.
 • handvatten voor hoe je een goede samenwerking kan aangaan met verschillende organisaties binnen jouw gemeente rondom jongeren en de digitale overheid.

Resultaat

Aan het einde van de training heb je onderstaande kennis en vaardigheden ontwikkeld:

 • je bent op de hoogte van de achtergronden van het thema jongeren en de digitale overheid.
 • je bent op de hoogte van de samenhang tussen de twee onderdelen van het jongerenprogramma van Digisterker: Digidingen-desk en Doe je digiding!
 • weet je wat de inhoud en het doel is van Digidingen-desk.
 • je hebt aan de hand van casussen ervaring opgedaan in het begeleiden van jongeren met een hulpvraag rondom digitale overheid.
 • je bent voorbereid om jongeren op een goede manier te ondersteunen bij vragen rondom digitale diensten van de overheid.
 • je bent voorbereid om op een goede manier samenwerking aan te gaan binnen je eigen organisatie en binnen het lokale netwerk rondom het thema jongeren en de digitale overheid.

Aanmelden voor training met open inschrijving

De eerstvolgende trainingen ‘Begeleider Digidingen-desk’ vinden plaats op:

 • Dinsdag 6 juni van 09:30 uur tot 12:30 uur
 • Donderdag 6 juli van 13:00 uur tot 16:00 uur

Klik hier om je aan te melden voor één van de bovenstaande data.


Locatie: Seats2meet Utrecht CS, Moreelsepark 65, Utrecht

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10

Kosten: € 150,- per deelnemer. Stichting Digisterker is niet btw-plichtig, dus wij brengen geen btw in rekening

Let op! Bij meer dan 10 inschrijvingen hanteren wij de regel dat er maximaal 2 personen per bibliotheek mogen deelnemen. Zijn er geen beschikbare plaatsen meer, dan ontvang je een e-mail en word je op de wachtlijst geplaatst.

Aanmelden voor training op eigen locatie

Het is ook mogelijk om een training Begeleider Digidingen-desk op je eigen locatie aan te vragen. Er wordt dan in overleg een geschikte datum gekozen. De training duurt één dagdeel (ochtend: 09.30 – 12.30 uur of middag: 13.00 – 16.00 uur).

De kosten voor de training bedragen €500,- voor een groep van 6 tot maximaal 10 deelnemers. Dit is exclusief eventuele locatiehuur; deze kosten worden door de bibliotheek gedragen.

Meld je hier aan voor een training op locatie. Na je aanmelding nemen wij contact met jou op voor een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we met elkaar de volgende onderwerpen: een datum en dagdeel, de hoeveelheid deelnemers en eventuele  wensen waar we rekening mee moeten houden in de training.

Meer informatie

Voor vragen kun je mailen naar: marith.clignet@digisterker.nl of bel naar: 06-29182506